Čo sa týka kvalitného korenia pre svoj výlet alebo survivalovou / bushcraftovou akciu, tak to je vec, ktorá obvykle príde na myseľ priemernému človeku ako posledná a aj potom sa obmedzí tak maximálne na osvedčené duo soľ a korenie. A to je škoda! Sú to totiž práve korenia, ktoré nám umožňujú si ozvláštniť jedlo (a že sa v lese a na poliach väčšinou nejde o extra lahôdky, to nám môžete veriť). A aby to nebolo málo, väčšina korenia je veľmi zdravá pre telo.

Nemať v batohu nejaké to korenie je vyslovený nerozum, keďže nám jednak spríjemní chuť bežných vecí (rezance, všelijaké instantné hrôzy, ...) a v neposlednom rade zabezpečí, že naše telo bude mať stále dosť síl bojovať s infekciou / zápalom aj vtedy, keď to najviac potrebujete (a to naozaj nie je v civilizácii, kde je každý dobre živený a u doktora je za 10 minút).
Ešte než sa vrhneme na zoznam korenia, je potrebné si objasniť, čo sa skrýva za pojmom Oxygen Radical Absorbancia capacity (ORAC). To je metóda, ktorá meria schopnosti a aktivitu antioxidantov in vitro v nejakom biologickom vzore. Stručne povedané a bez zabeedavánia do prílišnej "doktoriny", čím väčšia je táto hodnota, tým lepšie potom vaše telo získa z tejto látky účinok. A tým lepšie vaše telo môže bojovať s voľnými radikálmi a rakovinou. Mimochodom, všetky hodnoty ORAC dole sú brány na 100 gramov.
Je ich veľa a keďže je to biologický materiál, trochu sa líšia zakaždým vďaka inému miestu (výkyvy počasia), druhu rastliny, drobným rozdielom v chémii pôdy, kyslosti, ... :

